Thomas Rau

Thomas Rau

Is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’. Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. In 2011 richtte hij daarvoor Turntoo op, waarmee hij werkt aan nieuwe business modellen voor de circulaire economie. Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek en opdrachtgevers te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

 
Prof.dr. ir. Anke van Hal

Prof.dr. ir. Anke van Hal

Is hoogleraar Sustainable Building and Development bij Business Universiteit Nyenrode waar zij zich met het bedrijfsleven richt op de business case van duurzaamheid. Anke van Hal is commissaris bij het Triodos duurzaam vastgoedfonds en was lid van het bestuur van de Dutch Green Building Council.

 
Floris Schiferli

Floris Schiferli

Floris Schiferli, Co founder en architect van BlueCity, Partner bij Superuse Studios. Superuse Studios, een pionier in circulair bouwen is als 2012architecten opgericht in 1997 en ontwerpt, bouwt al 20 jaar lang met reststromen om daar blauwe, circulaire, duurzame architectuur en strategieën mee te maken. Superuse Studios heeft een reeks tools ontwikkeld om met reststromen te kunnen ontwerpen en bouwen, met impact als doel. Zowel de bijzondere beeldtaal als radicaal reduceren van de carbon footprint maakt het een steeds meer gevraagde methode.

 
Michel Baars

Michel Baars

Is ondernemer en directeur bij New Horizon Urban Mining B.V. Hij bouwde 18 jaar aan het ingenieursbureau van Search dat in 2014 werd verkocht. Hij gelooft in Circulaire Economie als een nieuw economisch model (en niet als de volgende duurzame hype). In 2015 startte hij een nieuwe onderneming, New Horizon Urban Mining B.V, om risicodragend het vak Urban Mining in Nederland te introduceren. Inmiddels heeft het bedrijf een positie verworven door ‘te doen’. Samen met partnerbedrijven in de bouwkolom (groothandels en producenten) bewijst het bedrijf inmiddels dagelijks dat het circulaire alternatief voor slopen nu al in alle opzichten beter is.

 
Nick Jaring

Nick Jaring

Is sinds 2007 in dienst bij BAM Bouw en Techniek en werkzaam als integraal projectleider. Heeft ervaring met uiteenlopende projecten en contractvormen in de utiliteitsbouw en was daarin verantwoordelijk vanaf engineering en voorbereiding tot uitvoering en oplevering. Nick heeft in deze rol het project Circl op de Zuidas gebouwd, een toonbeeld van circulariteit in de praktijk. Hij heeft daarin geleerd waar we tegen aan lopen als we circulair willen bouwen en dat een open samenwerking met de opdrachtgever en adviseurs daarin onmisbaar is.

 
Marc van der Heijden

Marc van der Heijden

Is directeur van EverUse en TRIBOO, twee mooie sociale en verantwoordelijke organisaties. Beide organisaties maken impact en leveren een belangrijke bijdrage aan de wording van de circulaire economie en de afval loze maatschappij. TRIBOO is een circulaire supply chain die ‘waardeloze’ afvalstromen verandert met upcyling technieken in spraakmakende, circulaire inrichting. EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval in Nederland. EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat.

 
Michel Schuurman

Michel Schuurman

Is Sr. Programmamanager Circulaire Economie bij MVO Nederland en verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van programma’s en projecten op het gebied van circulaire economie en klimaat. Ook is hij primair contactpersoon bij MVO Nederland voor de Green Deals die tussen (groepen van) bedrijven en de overheid zijn afgesloten. Zijn aandachtsgebied en inbreng is enerzijds de procesmatige kant van innovatie en anderzijds de condities creëren voor realisatie en opschaling. Coalities bouwen en matchmaking realiseren zijn hierbij kernwoorden.

 
Menno Rubbens

Menno Rubbens

Is directeur/eigenaar van cepezed projects b.v., tevens voorzitter van de Stichting ‘Gebouw als Product’. Menno is initiatiefnemer, ontwerper, adviseur en ontwikkelaar en in verschillende rollen betrokken bij diverse circulaire bouwprojecten waaronder de Tijdelijke Rechtbank aan de zuidas in Amsterdam, The Green House in Utrecht en een circulair bedrijfsverzamelgebouw in Delft. In al deze projecten is het maken van een gebouw als intrinsiek waardevolle product de rode draad.

 
Pablo van den Bosch

Pablo van den Bosch

Is samen met Thomas Rau een van de initiatiefnemers van Madaster en bestuurder van de Madaster Foundation. Pablo heeft een eigen business consulting bedrijf gehad met vestigingen in meerdere landen en opdrachtgevers uit de financiële dienstverlening.

 
Hans Hammink

Hans Hammink

Is sinds 2004 werkzaam bij de Architekten Cie en docent aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Zijn specialisme is de integratie van architectuur met duurzame en circulaire principes. Een recent voorbeeld daarvan is het project Circl in Amsterdam: een state of the art circulair gebouw. Ook is hij één van de bedenkers van het Gebouwenpaspoort: een digitale tweeling van een gebouw, een 3D-model gekoppeld aan circulaire data.

 
Geert Dirkse

Geert Dirkse

Is Sector specialist Bouw & vastgoed, Rabobank. Hij ondersteunt collega’s van lokale Rabobanken om toekomst bestendig vastgoed te financieren. Hierbij houdt hij 3 thema’s steevast in gedachte: Innovatie, Duurzaamheid en Transformatie. Deze thema’s hebben allen een belangrijke link met Circulariteit. Gegeven de opgaven in de vastgoed-markt zijn Duurzaamheid en Circulariteit niet meer weg te denken. Geert levert graag een bijdrage om alle betrokkenen te stimuleren duurzaam èn circulair te denken en financieringsoplossingen te vinden.

 
Sander Lubberhuizen

Sander Lubberhuizen

Is adviseur circulaire Infra @Provincie Overijssel en van oorsprong een civieltechneut met veel kennis over innovatieve aanbestedingen en duurzame samenwerkingen tussen markt en overheid. Hij is werkzaam op het grensvlak van markt en overheid, innovaties, duurzaamheid en aanbesteden met inmiddels al ruim dertien jaar ervaring bij de gemeente Apeldoorn, waarvan zes jaar ervaring als teammanager binnen het Ingenieursbureau. Op dit moment is hij werkzaam voor de Provincie Overijssel als aanjager van circulaire infrastructuur. Op zijn website www.lbbrhzn.nl publiceert hij artikelen en signaleert hij ontwikkelingen op civieltechnische gebied, innovatie, circulariteit en aanbesteden.

 
Thijs Luijkx

Thijs Luijkx

Is gestart met IJKX interim- en advies. De expertise van Thijs ligt op het terrein van strategische vastgoedvraagstukken en het beoordelen van de haalbaarheid van nieuwbouw- en herstructureringsplannen. Met als succesvol project watkostdebouwvaneenhuurwoning.nl.

 
John Mak

John Mak

Is directeur van de stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen. Naast directeur is hij als senior adviseur en onderzoeker werkzaam op duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Drijfveer voor hem is het stimuleren dat beslissers in het bouw- en beheerproces duurzaamheid in hun dagelijkse handelen niet meer zien als belemmering, maar er enthousiast mee aan de slag gaan. De ontwikkeling van GPR Gebouw is daarvan het meest bekende voorbeeld. Inmiddels uitgegroeid tot het hulpmiddel voor het meetbaar en bespreekbaar maken van duurzaamheid van gebouwen. Met meer dan 10.000 professionele gebruikers in alle sectoren van bouw- en vastgoed. Ook is hij actief als lid van de investeringscommissie van het Triodos Vastgoed Fonds, lid van de commissie Milieuprestatie Bouw- en GWW-werken van de Stichting Bouwkwaliteit en Expert Duurzaam Gebouwd.

 
Marijn van Zelst

Marijn van Zelst

Is projectleider nieuwbouw bij woningcorporatie BrabantWonen. Marijn is binnen BrabantWonen aangesteld als kartrekker voor het onderdeel circulariteit. Een doelstelling is dat BrabantWonen op zo kort mogelijke termijn geen afval meer produceert en volledig circulair is. Dit gedachtegoed draagt hij uit binnen zijn projecten, zowel in sloop als nieuwbouw. Hij implementeert circulariteit breed bij BrabantWonen, zodat dit de nieuwe standaard wordt. Momenteel werkt Marijn aan een project waarbij zeer energiezuinige woningen worden ontwikkeld, met een lage CO2 uitstoot.

 
Martijn van Leerdam

Martijn van Leerdam

Werkt sinds 2001 bij Alklima bv, exclusief leverancier van Mitsubishi Electric Living Environment klimaatsystemen in Nederland. Hij studeerde energietechniek aan de Haagse Hogeschool en volgde de post-hbo-studie Hogere Installatietechniek in Den Bosch. Zijn kracht als adviseur van opdrachtgevers, eindgebruikers, adviseurs en installateurs ligt in complexe energievraagstukken. Daarbij maakt hij door middel van de total cost of ownership-berekeningen de duurzaamheid van technische keuzes inzichtelijk over de gehele exploitatiefase. Martijn veel lezingen en heeft cursussen geschreven en gegeven over warmtepompen, die later zijn vertaald in ISO-normen.

 
Christoffel Klap

Christoffel Klap

Directeur Ons Doel

 
Dorine Peters

Dorine Peters

Directeur Vastgoed Emergis

 
Erwin Slagboom

Erwin Slagboom

Projectmanager De Groot Vroomshoop

 
Jurrian Knijtijzer

Jurrian Knijtijzer

Oprichter Finch Buildings

 
Bas de Haan

Bas de Haan

Directeur NEZZT

 
Taco Tuinhof

Taco Tuinhof

Architect/partner, Rothuizen architecten

 
Karin Schrederhof

Karin Schrederhof

Directeur Woonbron

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.